Nieuws

Zet het in de cLoUd

Cloud

Back-ups in de cloud gebeuren automatisch, zonder de nadelen van een externe harde schijf die altijd aangesloten moet zijn. Omdat de back-up nergens fysiek in de buurt is, kan bij wijze van spreken uw hele stad afbranden zonder vernietiging van uw gegevens. (Hoewel we hopen dat mocht uw stad afbranden, uw gegevens niet uw eerste prioriteit zouden zijn.) Voor de beste bescherming hebt u best twee back-ups op twee verschillende locaties: één fysieke en één in de cloud. Dat geeft je veel betere bescherming. Eén ding is zeker: geen back-up is als rijden zonder veiligheidsgordel. Vroeg of laat zul je er spijt van krijgen. Dus, hierbij alvast 9 voordelen waarom u naast een traditionele back-up, ook voor een cloudoplossing moet kiezen:

Extern

Met cloud backup wordt uw data direct veilig extern opgeslagen. Dit elimineert gevaren als brand en diefstal, gevaren waaraan lokale backups wél onderhevig zijn.

Gemoedsrust

Cloud backup is ‘Fire and forget’-software; eenmaal ingesteld werkt het volledig automatisch en ontvangt u e-mails met statusupdates. U bespaart tijd en daarom ook geld!

Hoge beschikbaarheid

Met cloud backup is uw data continu én direct beschikbaar. Wanneer er dataverlies optreedt, kunt u onmiddellijk beginnen met het herstellen van uw data.

Veilig

Het versleutelen van de data, de beveiligde internetverbinding (SSL) en de opslag in een solide en beveiligd datacenter garanderen maximale privacy. Alleen uzelf kan bij uw data.

Geen initiële investering

Cloud backup is een dienst. Voor een vast bedrag per maand bent u zeker van een veilige backup, zonder dat u hoeft te investeren in hard- of software.

Lage beheerskosten

Cloud backup dient slechts eenmalig ingesteld te worden, daarna gaan backups volledig automatisch. Het monitoren is vervolgens snel en eenvoudig,

Eenvoudig hersteld

Herstellen van uw data is zeer snel en eenvoudig. U vinkt de gewenste backupdata aan en kiest de doellocatie. In no-time staan uw bestanden en mappen weer op uw computer.

Versiebeheer

U kunt ervoor kiezen om meerdere backupversies van uw bestanden op te slaan. Gewijzigde bestanden worden als nieuwe versie gebackupt. U kunt zo wekenoude data terughalen.

Automatische rapporten, eenvoudige monitoring

Automatische rapportages in de client-software en via e-mail zorgen ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de status van uw backups.

Bron: Ready4IT